jueves, 28 de abril de 2016

TXOKOLATEZKO TARTA

OSAGAIAK:  
- TXOKOLATEA
- GAILETAK
- ESNEA
- ESNEGAINA
- AZUKREA

PAUSOAK:
 1.- Txokolatea zatitu eta "al baño maria" urtu esne apur batekin.
2.-  esnegainari azukrea bota eta batidoraz  harrotu.
3.- bol batean esne apur bat  bota
4.- gaileta bat esnetan buzti eta platerean jarri.
5.- gainean esnegain apur bat bota eta honen gainean esnetan buztitako beste gaileta bat jarri. Horrela nahi dugun altuera lortu arte.
6.- Gainetik txokolatea bota dena estaliz.
7.- Esnegainarekin apaindu.

jueves, 14 de abril de 2016

DILISTAK

OSAGAIAK:
-     2 patata
-     Txorizoa
-     Piper gorria                 
-     Kipula
-     Azenorioa

-     Dilistak
      Gatza

      Olioa

     
     PAUSOAK:

         1.Patatak, piper gorria, kipula eta azenorioa zuritu,                     garbitu eta zatitu.

      2 Patatak, dilistak, azenorioa eta piper gorria uretan                  egosi.

      3 Kipula oliotan frijidu.

      4 Txorizoa uretan egosi.

      5 Kipula frijituta dagoenean dilisten gainean bota.

      6 Txorizoa egosita dagoenean moztu eta dilisten gainean          bota.

      7 Gatza bota eta dena nahastu.