martes, 26 de noviembre de 2013

LEKAK PATATA ETA AZENAHORIOEKIN

OSAGAIAK:
- AZENAHORIOAK
- PATATAK
- LEKAK
- GATZA ETA OLIOA

PAUSOAK:
1.- Lapikoan ura irakiten jarri.
2.- Patatak eta azenahorioak zuritu.
3.- Lekak zatitu.
4.- Barazki guztiak lapikora bota.
5.- gatz eta olio apur bat gehitu.
6.- Lapikoa itxi eta 20 minutuz utzi egozten.
7.- Sua amatatu eta lapikoa utzi hoztu arte.
8.- Lapikoa zabaldu eta lekak prest daude.

martes, 19 de noviembre de 2013

GARBANTZUAK TXORIZOAREKIN

OSAGAIAK:
- GARBANTZUAK
- OLIOA
- TXORIZOA
- PORRUAK
- AZENARIOAK
- PATATAK
- GATZA

PAUSOAK:
1.- Aurreko gauean garbantzuak uretan jarri.
2.- Barazkiak, zuritu, zatitu eta garbitu.
3.- Txorizoa zatitu.
4.- Lapikoan ura jarri eta suan jarri..
5.- Garbantzuei ura kendu eta lapikora bota.
6.- Barazkiak eta txorizoa lapikora bota.
7.- Gatz eta olio apur bat gehitu.
8.- Irakiten hasi denean lapikoa itxi.
9.- 40 minutuz itxaron eta sua amatatu.
10.- Lapikoa hozten denean, zabaldu eta prest daude bazkaltzeko. ON EGIN!!!


martes, 12 de noviembre de 2013

ENPANADILAK

OSAGAIAK:
- Arrautzak
- Tomate frijitua
- Atuna
- Obleak
- Olioa

PAUSOAK:
1.- Ura irakiten jarri, arrautzak egosteko 10 minutuz.
2.- Atun latak zabaldu eta olioa kendu.
3.- Arrautzak zuritu eta txikitu.
4.- Tomatea zabaldu.  tomatea, arrautzak eta atuna ondo nahastu.
5.-  Oblea paketea zabaldu eta mahai gainean banan-banan zabaldu.
6.- Oblea bakoitzaren gainean, nahasketaren goilarakada bat bota.
7.- Oblea bakoitza erditik dolestu eta sardezka batekin ertzak zapaldu.
8.- Olioa berotzen jarri sartagin batean.
9.- Enpanadilak frijitu.
10.- Bandejara atera eta on egin!!!!!



martes, 5 de noviembre de 2013

PATATA ENTSALADA

OSAGAIAK:
- Ilarrak
- Atuna
- Arrautzak
- Olibak
- Patatak
- Mahonesa
- Azenarioak

PAUSOAK:

1.- Ura  irakiten jarri.
2.- Arrautzak, patatak eta azenarioak egosten ipini. Patatak 20 minutuz  egosi, baina arrautzak eta azenarioak 10 minutuz bakarrik.
3.- Egosita daudenean ura kendu eta hozten utzi. Jarraian, elikagai guztiak zuritu eta zatitu.
4.- Ilar lata zabaldu eta ura kendu.
5.- oliba lata zabaldu, ura kendu eta zatitu.
6.- Atun latak zabaldu eta olioa kendu.
7.- Dena bandeja batean  nahastu  eta mahonesa gehitu.
8.- ON EGIN!!!