martes, 22 de octubre de 2013

Barazki purea

OSAGAIAK:
- Azenahorioak
- Patatak
- Kalabazina
- Porruak
- Ziazerbak

PAUSOAK:
1.- Barazkiak urez garbitu eta zatitu.
2.- Lapikoa urez bete.
3.- Ura irakiten jarri.
4.- Barazkiak lapikoan bota.
5.- Lapikoa itxi,  sua suabeago jarri eta 10 minutu itxaron.
6.- Lapikoa zabaldu.
7.- Gatza eta olioa gehitu.
8.- Dena  batidoraz txikitu.
9.- Plateretan banatu  eta jan



martes, 1 de octubre de 2013

Makarroiak saltxitxekin

OSAGAIAK:
- MAKARROIAK
- OLIOA
- GATZA
- SALTXITXAK
- TOMATE FRIJITUA

PAUSOAK:

1.- Ura irakiten jarri.
2.- Ura irakiten dagoenean makarroiak bota eta 8-10 minutuz itxaron.
3.- Makarroiei ura kendu.
4.- Saltxitxak zatitu eta oliotan frijitu.
5.- Sartaginean tomatea bota.
6.- Azkenik tomatea eta makarroiak nahastu.
7.- ON EGIN!!!