viernes, 15 de marzo de 2013

KROKETAK

OSAGAIAK:
Ogi birrindua
ArrautzakIrina
Esnea
Gurina
Olioa
Gatza
Permila



PAUSOAK:

1.-Gurina lapiko batean berotzen jarri.

2.-Irina gehitu eta oso ondo eragin.

3.-Esnea apurka-apurka gehitu eragiten den bitartean.
4.-Pernila txikitu.

 5.-Oreari pernila gehitu.

6.-Gatza bota.

7.- Orea eraginda dagoenean erretilu batean zabaldu.











8.-Orea filmareakin estali eta hotzitzen utzi.

9.-Orea zatitxoak hartu eta bolak egin.

10.-Egindako bolak irineztatu.

11.-Gero arrautzetatik pasatu.










12.-Azkenik ogi birrindutik pasatu.










13.- Olioa zartaginean bota eta berotu.

14.-Kroketak frigitu.

15.-Orain ...JATEKO PREST DAUDE!!!!


viernes, 8 de marzo de 2013

SAGAR TARTA

OSAGAIAK:
- Sagarra
-Esnea
-Arrautzak
-Kanela
-Azukrea
-Mermelada
-Hostorea
- Maizena

PAUSOAK:
1.- Arrautzak, irina eta azukrea nahastu.









2.- Lapiko batean esnea eta kanela berotzen jarri.










3.- Irakiten hasi baino lehen esne apur bat nahasteari gehitu eta ondo eragin.
4.- Berotzen dagoen esneari irakiten hasi baino lehen nahastea  gehitu eta eragiten jarraitu krema leuna lortu arte.










5.- Moldea olioz buzti.
6.- Hostorea moldean jarri.










7.- Hostorearen gainean krema bota.










8.- Sagarrak zuritu, garbitu eta zatitu.











9.-Sagar zatiak kremaren gainean jarri.











10.- Moldea labean sartu 200ºtan 15 minutuz.










11.- Eginda dagoenean atera eta mermelada jarri gainetik











12.- Orain...JAN!!!