viernes, 14 de diciembre de 2012

Sagar konpota

Osagaiak:
- Sagarrak
- Kanela zotzak
- Orejoiak
- Pikupasak
- Mahaspasak
- Aranpasak
- Gatza

Pausoak:
1. Sagarrak zuritu eta garbitu.
2. Haziak kendu eta txikitu.
3. Lapikoa berotzen jarri.
4. Sagarrak lapikora  bota.
5. Kanela-zotzak erantzi.
6.Orejoiak, pikupasak, mahaspasak eta aranpasak gehitu.
7. Gatz  pixka bat bota.
8. 30 minutuz egosi.
9. Platerera atera, hozten utzi  eta....jan!!!!!!!!!!

viernes, 7 de diciembre de 2012

ARROZA "3 DELICIAS" ERARA.

OSAGAIAK:
- Arroza
- Arrautzak
- Olioa
- Ilarrak
- Gatza
- Pernila
- Azenaorioak

PAUSOAK:

1.- Ura irakiten ipini lapikoan.
2.- Azenarioak zuritu eta zatitu.
3.- Arroza eta azenarioak lapikoan bota.
4.- Gatz eta olio apur bat gehitu.
5.- 20 minutuz egosten utzi.
6.- Arroza eta azenarioak xukatu.
7.- Arrautzak kraskatu, katilu batean bota eta irabiatu.
8.- Zartaginean oilioa bota eta berotu.
9.- Arrautzak zartaginera bota eta tortilla egin.
10.- Tortilla laukietan zatitu.
11.- Zartaginean ilarrak apur bat egin.
12.- York pernila laukitxoetan zatitu.
13.- Dena nahastu arrozarekin eta zartaginean apur bat egin edo berotu.