viernes, 23 de noviembre de 2012

kalabaza krema

OSAGAIAK:
- kalabaza
- gazta
- azanaorioak
- Patatak
- porruak
- gatza
- olioa

PAUSOAK:
1.- Kalabaza zuritu, haziak kendu eta zatitu.
2.- Patata zuritu, eta zatitu.
3.- Porruak garbitu eta zatitu.
4.- Azenarioa zuritu, garbitu eta zatitu.
5.- Ura  irakiten  jarri.
6.- Olioa  eta gatza gehitu.
7.- Barazkiak lapikoan bota eta tapa itxi.
8.- 20 minutuz egosten utzi.
9.- Lapikoa ireki.
10.-Barazkiei gazta gehitu.
11.-Dena ondo irabiatu.
12.-Krema taperretan banatu.

viernes, 16 de noviembre de 2012

BIZKOTXOA

Osagaiak:
Irina.
Arraultza.
Azukrea.
kolakao.
Olia.
Legamia.
Yogurta.

Nola egin:

1. Ontzi batean olioa eta kakaoa bota eta ondo nahastu.
2. Ontzi horretara arrautzak gehitu eta nahastu.
3. Jogurta gehitu eta nahastu.
4. Gero azukrea, irina eta legamia bota eta nahasi.
5. Moldea azukra, irina eta legamia bota eta nahastu.
6. Labea 175- 180 gradotan jarri.
7. Bikotxo orea moldera pasa eta 40minutuz itxaron.
8. Ostean utzi ... on egin!!!!!!!!!!!!!!!!!!